Wednesday, August 16, 2006

Kanadan erikoisuuksia

On tää sitten hassu paikka ja monet asiat on kovin erilaisia verrattuna Suomeen. Tässä vähän listaa kummallisuuksista mihin on tullut törmättyä. Tääl o niin paljon kaikkii jenkkijuttuja, että ihan pelolla mietin mitä se meininki on rajan toisella puolella :>

Tumma leipä. Täältä ei saa miltei mistään tummaa leipää, nää näköjään puputtaa vaan tuota vaaleeta mössöä. Jotain täysjyvää tj. taisi kaupassa olla, mutta sekin oli sitten hinnakkaampaa tavaraa. En vaan tajuu miten toi mössö jaksaa näille maistua vuodesta vuoteen, kun leivän päällisetkin on aika liruja. Tai ainakin toi superior kinkku, mitä ostin on aika mitään sanomaton elämys.

Hassut eläimet. Eilen kun käpöstelin kämpille puolen yön maissa, näin pesukarhun. PESUMAAASU! Tuijotin eka, et mikä ihmeen iso kissa tos vetää tien poikki karvat pörhöllään, mut ei se ollukkaa karvainen kanadalainen kissa, vaan ilmielävä pesukarhu. Ohan niitä täällä vaikka millä mitalla, muttaku ei oo ennen pieni suomalainen sellasta nähny, ni piti vähän tuijottaa. Ja olihan se soma, vaikkakin todennäköisesti menossa roskia penkomaan ;) Ja oravatkin on täällä ihan Tikun ja Takun näköisiä!

Siideri. Täällä ei vaan juoda siideriä, eli pakko on ollut nyt aloittaa totuttautuminen bisseen, kun drinksujen lipittäminen tulee loppupeleissä lompakollekkin tyyriiksi (Ja sangria on täällä tosi hyvää <3).>

Kaupat. Ilmoitetuissa hinnoissa ei ole täällä veroja mukana, joten aina pitää olla matikkapää skarppina laskemassa niihin hintoihin + 15% lisää verojen takia (baareissa toinen 15% pitää antaa viel tippiä). Tän lisäks kaupoissa on pakkaajat, jotka tunkee sun ostokset pieniin ohuisiin muovipusseihin. Sitten sulla on miljoona näitä muovikasseja, kun lähdet kaupasta. En tajuu, miks sen pitää olla niin pieni veska.

Quebecin ranska. Kun quebeciläinen pääsee oikein vauhtiin, ei siitä puheesta vaan tajua mitään. Ehkä yks sana sieltä ja toinen täältä, mut molen ainakin toistaiseksi vielä ihan hukassa sen omituisuuden kanssa. Siinä jätetään jotain äänteitä pois ja sanat toki erilaisia.

Baarikäyttäytyminen. Suomessa tunnetusti baariin mennään vasta lähempänä puoltayötä, jotta on riittoisat sopat alla ja fiilis katossa. Täällä taas baareihin jonotetaan jo ennen kybää, eikä oo mitään "ilmaiseksi tähän-ja-tähän asti sisään" settejä. Sitten nää hengailee ja dokaa siel baarissa ja tunnin päästä alkaa sitten jo tanssituttaa jne. Baarit menee suurinpiirtein kolmelta kiinni, joten nää alottaa myöhään ja lopettaa aikasin - amatöörit :D

Aikataulut. Jos paikallinen sanoo, että nähdään kahdeltatoista, parempi lisää siihen heti +30 minuuttia ennekuin kannattaa ilmestyä edes paikalle. Eihän suomalaiset tykkää venaa, kun jos jotain on sovittu, ni siitä kans pidetään kiinni ja ilmestytään paikalle ja minuuttienki myöhästymisestä saa olla jo pahoillaan. Nää on vähän semmoisia "sinne päin" ihmisiä, että että ei oo aina niin justiinsa.

... Mut järjettömän kiva mesta <3

0 Comments:

Post a Comment

<< Home