Thursday, August 17, 2006

Tehotyttöpäivä

Eilen olin kyllä niin hämmästyttävän tehokas kotihommien suhteen, että joutuu ihan itsekkin ihmettelemään näin jälkikäteen, että kuin sitä sai asioita aikaseksi. Tässon viimepäivinä ollu sen verran hoppu ja kiirus, ettei oo ehtiny ees matkalaukkuja purkaa, joten siitä oli helppo alottaa. Kummasti helpottaa elämistä, kun vaatteet ei oo vain iso keko lattialla, mut suhtnätisti tungettu laatikostoon kukin omalle paikalleen. Ja tulee sitäpaitsi sellain fiilis, et tää alkaa näyttää ihan "omalta huoneelta".

Ja kaikkien järkytykseks mullon vaa yks matkalaukku täällä mukana. Parhaimmillaan jengillä oli joku neljä laukkua ja silti ne ulisee, että ei mahtunu kaikki mukaan. Mullon selkeesti vaa välttämättömimmät, vaikkakin nyt on jo tullu mieleen, et tarviis sitä ja sitä :> No, Kaius joutuu ehkä jotain tuomaan tullessaan. Tai sit joutuu vähä shoppaileen. Nytton vaan jotenkin niin laiskalla päällä, ettei ees shoppailu natsaa (vai johtusko myös rahatilanteest :D).

Sitten reipastuin myös tekemään shoppailuja lähiostarilla. Dollaramassa kaikki maksaa dollarin ja siel o vaikka mitä. Kuulemma nää paikalliset menee aina ekana Dollaramaan kattomaan löytyskö sieltä ja sitten vasta muihin kauppoihin. Pesuainetta ja kontaktiliimaa (ku kenkä hajoo kärjestä, ni pitää vähän elvyttää liimaamalla se kasaan) ostin mm. dollarilla sieltä. Sateenvarjon sain kans hommattuu, koska täällä saattaa kuuro tulla ihan tyhjästä ja aina voi sataa. Vähän ku mennään pidemmälle syksyyn ei enää ees kantsi lähtee ulos ilman sontsaa palloilemaan, koska sillon kastuu ainakin ihan varmasti.

Ruokaostokset oli tosi tärkeet, ku halusin välttis kokkaa kämpillä ulkonasyömisen sijaan. Raahasin sit miljuuna painavaa pussia tänne (siihen on syynsä miks nää käy pelkästään autolla kaupassa, ku kaikki myydään jossain triljoonan kappaleen pakkauksissa tai megaisoissa paketeissa) ja kokkasin pastaa possukastikkeella. Sitä on menussa myös tänään, ku ei jaksa sentää ihan jokapäivä kokkailla :D

Pyykinpesuakin harrastin. Pyykkikone o niin iso, että mä mahtuisin salee istumaan sinne sisälle ja voi valita 4-12 minuutin ohjelman. Eli aika tehokasta toimintaa siihen nähden, et Suomessa pyykkiä o tärkeetä myllyttää vähintään se tunti ja pikaohjelmakin on :(. Kai noista ihan puhdasta tuli silti. Tokihan oli johonkin taskuun jäänyt vähän nenäliinaa ja sitten kaikki vaatteet oli sellasessa valkosessa nukassa. Yeshhhhh.

Liimasin myös kengän kasaan eli taas pääsee tepastelemaan ympäriinsä. En ottanu mukaan ku yhdet kesäkengät, ni niillä on pakko pärjää vaikka kuinka varpaat moikkailis kärjestä. Ihan varmasti jossain vaiheessa shoppailu on väistämätöntä, mutta ajattelin lykkää sitä siihen asti, et saan kuukausikortin paikallisliikenteeseen, ni voi seilaa edestakas. Tääl on muuten tosi mageita maanalaisia ostoskeskuksii. Kerroksii o joku triljoona alaspäin ja ihan megalaajoja, et löytyy vaik minkälaista putiikkia.

Ilta menikin sit tutustuessa Mont Royal:in alueeseen ja käytiin kattelemassa amerikkalaisen fudiksen treenejä. Illalla piti kans mennä baariin ja kun kerta oltiin ajoissa huudeilla, ajateltiin mennä sinne jo etukäteen, kun oltais tapaamispaikassa jouduttu venaileen muita. Osoitteet näihin mestoihin oli annettu aikataulussa ja lähettiin si kävelee katua eteenpäin ja eteenpäin ja eteenpäin.. ja sit yhtäkkii oliki menty jo ohi. 4927 oli annettu osoite ja yhtäkkii numerot oliki 5007. Annettu osoite ois ollu keskellä risteystä, joten stanan montrealilaiset oli sitten laittaneet väärän osoitteen toho :D Käveltii sata kilsaa takasin päin ja sit ois ollu hirmunälkä, mut ehdittii baarii vast pikkasta ennen ysii ja ysiltä loppu ruuan myyminen siel. JEEEEE. Eli ohjenuorana kaikille Montrealiin tuleville: Ei pidä uskoa ikinä mitään mitä nää sanoo ja kirjottaa, vaan kaikki pitää tsekkaa itse, jos haluaa asioiden toimivan. Tämä siis sen lisäksi, että aikataulut ovat suhteellinen käsite.

Vimosella metrolla himbeen ja unta nuppiin. Näin meillä eilen, entäs teillä? :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home