Saturday, August 19, 2006

Children's Day hooray!

Voi kiesus. Tänään on kyllä ollu suoranainen onnenpäivä aamusta lähtien. Italialaisen kämppiksen mutsi soitti _aamuseittemän_ jälkeen (paikallista aikaa siis) meidän lankapuhelimeen ja tottahan toki toi tiuku o niin kovaääninen, että siihen soittoon saleen heräs jo naapuritkin. Itse kun eilisiltana ulkoilleena tulin kämpille siinä kolmen jälkeen, ni kyllähän se ilahdutti heräillä sitten aamuvarhaisella italialaisen mutsin pohjattomaan ikävään. GRR. Ei kai sitä tietenkään enää nukuta sen jälkeen ja meni aamu ihan palloiluks.


Sit oli nii vammapöhnä päällä, ettei kiinnostanu lähtee sovittuun aikaan edes kattelemaan nähtävyyksiä. Reipastuin jossain vaiheessa sen verran, että lähdin raahautumaan Viaun metroasemalle ja metrossa jo kelailin, että ompa helvetisti lapsia. Eikä tässä vielä kaikki. Lapsia oli sit jokapuolella kun pääs maanpinnalle takas ja arskakin paisto niin viimestä päivää. Biodomêssa oli Lasten päivän kunniaks sit ilmanen sisäänpääsy, ni oli siellä yhdessä perheessä aina vähintään kymmenen junioria ja kolmetkymmenet lastenvaunut.


Haastavinta oli koittaa sompailla eteenpäin ihan täyteen ahdetuilla käytävillä, jossa pitää kokoajan olla skarppina, ettei kompastu mukulaan ja kärreillä rälläillään kantapäille ja juniorit poukkoilee jalkoihin. Ehdottomana ekstrana viel sademetsäilmasto, eli lämmintä ja niin kovin, kovin kosteaa. Biodome on siis mesta, jossa esitellää erilaisia elinympäristöjä ja niiden eläimiä. Meni lähinnä läpijuoksuks sekin tutustuminen, kun ei siel vaa yksinkertaisesti ollu tilaa olla, mutta näin mä sentää pingviinejä (ne on siis ihan oikeita, vaikka kuvassa näyttäkin ihan täytetyltä :D)!


En ehtiny mukaan käymään Olympiastadionin tornissa kattelemassa maisemia, kun väsytti jollain asteikolla PALJON aamusella, enkä jaksanu millään mobilisoitua. Ehk sitten, kun Kaius tulee niin vois käydä ja maksaa kiltisti siitä ilosta. Mut hauskannäköinen tötterö se silti on, ku stadionosa näyttää ufolta ja tornikin on vino tötterö. Ei ihan heti törmää samannäköiseen stadioniin. Olympiapuiston lisäks (olikos se nyt '76, kun Montréalissa olympioitiin...) sillä alueella oli Jardin Botanique - toisin sanoen puistoalue, johon on rakennettu erityylisiä puutarhoja.

Oli niinku kiinalaista puutarhaa, lapsia, japanilaista puutarhaa, lapsia, kukkia, lapsia, puita, lapsia jne. Tallusteltiin ja toljoteltiin niin kauan, ku jengiltä meni hermot rehujen tuijotteluun ja sit oikeestaa tekikin mieli lähtee jo kämpille. (Kuvassa Melanie Saksasta, Mathilde Tanskasta, Miia, Janina ja meitsi).

Koin ihmereipastumisen ja suuntasinkin metrolta suoraan Metroon (eli kulkuvälineestä kauppaan, auki 7-24 joka päivä ja sijaitsee tos puolen kilsan pääs ostarilla). Kannoinkin sitten koko kaupan himaan ja kädet veny puolella metrillä, kun roudasin pariks päiväks eteenpäin safkaa ja mitään ei tietenkään voi ostaa pienissä paketeissa, vaan vähintään kilo pitää aina olla. Rupes vaan tekee mieli lihapullia, ni turautin sitten äsken tuossa lihapullia, perunoita ja fetasalaattia. Jesh, nyt taas tarkenee ja pärjää :>

0 Comments:

Post a Comment

<< Home