Tuesday, October 17, 2006

La fête finlandaise


En näköjään olekkaan juuri muistanut bilesektorista tänne raportoida. On aina sen verran mielettömiä kekkereitä ollut, että seuraavana päivänäkin tuntunut eikä välttis ole runosuoni kukkinut. Noh, ajattelin kuitenkin riipaista tarinan meidän organisoimista Suomi-bileistä, jotka oli vaan niinku niin loistokekkerit, et oksat pois. Beat that, dudes. Tämä siis tapahtui jo tuossa kuukausi sitten ainakin.

Ohjelma oli hartaassa yksinkertaisuudessaan seuraava: suomalaisia
juomapelejä suomalaisilla säännöillä, salmaria kokattuna paikanpäällä suomalaisista turkinpippureista, tervaa (ai tuliko vähän 3-kierros mieleen ja miljoonat tervashotit) sekä pisteenä i:n päälle suomalaista kuramusiikkia. Ja tietenkin sopiva annos edustavia suomalaisia. Juhla oli varsin onnistunut muutamia liian humaltuneita osseja huomioonottamatta, jotka rikkoivat sitten naapurin ikkunan. Mutta kuka rikkoo, ni korvaa, joten ei ollut meidän ongelma loppupeleis.

Oikeaan Suomibile tunnelmaan viriteltiin kansainväliset ystävämme pienen korttipelin avustuksella. Eli siis perinteinen kiskotaan kortteja pakasta vuorotellen ja jokaisella kortilla on tietty juomiseen liittyvä funktio. Koska oltiin herttaisia emäntiä, säännöt oli kirjoitettu paperille brittilän kielellä (oishan se nyt ikävää juottaa muut tuubaan ja olla itse selvinpäin). Sääntökortti "ei saa käyttää nimiä" koitui etenkin belgialaisen kohtaloksi, kun sieltä aina lipsahti nimi, kun se erehty jotain sanomaan ja toinen belgialainen oli niin haltioissaan vessakortista, että sille pelaamisen riemu kulminoitui tämän kyseisen kortin saamiseen. Ranskalaiset ei ikinä älynny sääntöjä ja erityismaininta ruotsalaisille oikean Suomi-bilehengen löytymisestä.


Muutaman pelikierroksen jälkeen alkoi salmarit maistua ja tässä vaiheessa suorastaan harmittaa, ettei tullut kuvattua jengin ensipuraisua salmariin. Ilmeet kun vaihtelivat ihastuksesta "Oh, this is soooo candy" järkytykseen "You guys really drink THIS?!". Mutta kauppansa teki. Tarjolla oli myös jelloshotteja, koska haluttiin välttis kokeilla kuinka ne valmistuu oikean reseptin mukaan. Suomessa kun ei tuota jellojauhetta myydä, niin siellä jellojen valmistus on pidempi prosessi liivatelehtineen ym. ja täällä senkun täräyttää ainekset kulhoon ja heittää setit jäähtymään. Hyviä tuli ja kauppansa teki. Jengi ei vaan meinannu osata syödä niitä, eiks missään muualla Euroopassa sit harrasteta jelloshotteja?! Noh anyway, täytyy tuoda Suomeen muutama paketti noita bileiden varalle.

Illan ilmapiiriä ilahdutti suomalainen kuramusiikki. Tapanit ja Paulat tuli soitettua lujalla ja tuosta yläkuvasta varmaan näkyykin, että miten fiiliksellä nää biisit vedettiin. Jengi oli vähän, et OOOOOOOKEI, mut kyllähän suomalainen kurahumppa sytyttää paatuneemmankin angstaajan :D ÄR-AA-KOO-AA-ÄS KULTA KULTASEINNNNN! Ainii joo, ja Lordia piti kans soittaa näille. Eurooppalaiset sitä tuli oikein vinkumaan, että onko Lordia ja sit lopuille piti vaan selittää, et nää kauniit suomalaiset voitti just euroviisut 40 vuoden "Finland: zero points" -putken jälkeen.

Matka jatkui sitten johonkin toisiin hämäriin kotibileisiin ja sieltä sitten himbeen unille. Mut hauskaa oli ja kelailtiin juurikin tuossa, et itsepäisyyspäivä ois toinen loistava tilaisuus järjestää uudet hienommat Suomi-kekkerit. Laittais vähä rekvisiittaa ja hankkis koneen täyteen pahinta Suomimusaa (missä oli esim DANNY?!) ja tekis vähä jotain perinteikästä Suomi-ruokaa jne. Eli näitä pohjustellessa sitten ensi kertaan.

1 Comments:

At 10:27 PM, Blogger Vilma said...

Kuulostaa LOISTAVALTA! Toi on just sitä hienoutta, ku on enemmän ku üksi suomalainen mestoilla pyörimässä...

Pitäkää niille itsenäisyyspäivänä puurojuhlat riisipuurolla, glögillä ja pipareilla maustettuna - toimi ainakin tuolla Irlannissa viime vuonna! Glögi varsinkin oli koko joulukuun hittituote! (ei tartte ku mausteita (laakerinlehtee, maustepippurii, neilikkaa, kanelitankoo, sokeria) ja vinkkua väristä välittämättä)

Keep on rockin' - ja näyttäkää ny ihmeessä niille YouTubesta se Armin & Dannyn "huonoin musavideo ever"-pätkä (tahdon olla sulle hyvin hellä in inglis), ni pääsevät kunnon suomihumppa-fiilikseen ;);)

Herättää takuuvarmoja häpeän tunteita meissä suomalaisissa...

 

Post a Comment

<< Home