Sunday, October 01, 2006

Les écureuils ont trés drôles ici.

Ja siitä sitten päivän sana: l'écureuil.
Nytton ihan pakko avautua kanadalaisista oravista. Näitähän täällä riittää joka lähtöön ja etenkin tällä seudulla tuntuu oravia vipeltävän joka vaahterassa. Ja sitä paitsi, oravien määrä tuntuu olevan suoraan verrannollinen naapuruston pankkitilin saldoon.


Mistä erottaa kanadalaisen ja suomalaisen oravan? No, kanadalaisella kaverilla o isompi häntä ja pienemmät korvat. Taitaa kaikki pähkinät mennä hännän karvankasvuun, ku kurreilla on semmoset tuherot, että on suorastaan ihme ettei ne takerru puihin kiinni. Tämän lisäksi näillä paikallisilla otuksilla on paremmat lääkkeet, koska kokoajan on johonkin niin mahdoton kiire. Täällä vasta tajuaa, miks Ice Agen Scrat on oikeesti orava. Meininki on suorastaan identtistä ja vähintäänkin yhtä hysteeristä.

Torontossa törmättiin sitten seuraavan uutuuteen: tasa-arvo-oravaan. Kaverit o ihan mustia nenästä häntään. Ja niitä oli ehkä miljoona. Mentii yhden puistoalueen läpi, ni jotain kolmekymmentä kurrea vipeltää paikasta A paikkaan B juurikin niin kiireisen näköisenä, että kyseessä todellakin on cityorava. Tähän väliin pakko pahoitella kuvien epäammattimaista laatua, mutta ei ole kymppizoomia ja puolimetristä optiikkaa mukana ja vähän liian sukkelia ovat mun Ixuksen makuun.



Että näin tänään. Jopa niin hurja sunnuntai, että aikaa kirjoittaa oravista blogiin :D Tää päivä on omistettu hajoilulle ja yleiselle hengailulle sisätiloissa, koska ulkona tutuin sanankääntein vähän ripeksii H2O:ta taivaalta käsin. Ja tänäänhän ei siis ole mihinkään kiire. Vai mitä kurret?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home